Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ

Με τη σκεψη στη διπλανη γνωστη εικονα...

Επιτρεψτε μου την καταθεση μερικων παρατηρησεων,αποριων,κρισεων και προτασεων.
1. Ακουσε κανενας τον τελευταιο καιρο, απ οσους κι αν μιλησαν για το θεμα των αγροτων,την γνωστη κοινωνικη διαφοροποιηση μεταξυ κολλιγων και τσιφλικαδων.
2. Μηπως μιλαμε για νοικοκυρηδες της γης,υπο καθεστως του κοινωνικου ασσανσερ,που ο καθενας μετρα το εχει του, απο 50 εως 1500 στρεμματα, και αποκτα τρακτερ για καλλιεργεια που αρχιζει απο τα 10 στρεμματα.
3. Τι εγιναν οι αγροτικοι συνεταιρισμοι και που ειναι τα οργανα μαζικης τους εκφρασης. Δε θα μπορουσαν ταχατες να πωλουν τα προιοντα οι συνεταιρισμοι σε ικανοποιητικες τιμες για τους παραγωγους και τους καταναλωτες.
4. Μηπως υπο το καθεστως των επιδοτησεων οι στρεμματικες εκτασεις φιαχνουν τρεις Ελλαδες και οι αποδοσεις τους δεν φτανουν ουτε και για τις ιδιες τις αγροτικες οικογενειες.

5. Πολυ γρηγορα ξεχασαμε οι παλαιοτεροι, την παρακρατηση απο το μισθο μας του 20% υπερ Ο.Γ.Α.
6. Μηπως ο παραγωγος στη Λαικη αγορα πουλα τα προιοντα του φθηνοτερα απο τον εμπορο.
7. Μηπως υπο το καθεστως των επιδοτησεων λαμβανει επιδοτηση-μπαχτσισι-και καποιος αλλος που φροντιζει την καταγραφη αποδοσεων και ζημιας.
8 Αραγε μονο η αγροτικη παραγωγη εξαρταται απο τις καιρικες συνθηκες.Δεν υπαρχουν αλλα μη επιδοτουμενα επαγγελματα υπαιθρου. Τι πρεπει να πουν οι ψαραδες,οι κτηνοτροφοι και οι οικοδομοι μεχρι το 1/3 της οικοδομης.
9. Οι αγροτες που ζητουν σημερα το ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ .
Μηπως Πρεπει ολοι να τους μιλησουμε για το 2013 που σταματουν οι επιδοτησεις.
10.Τελος εαν οι αγροτες σημερα δεν αποδεχονται το δωρο των 500.000.000 e. Που τους χορηγει σημερα ο υπολοιπος δανειζομενος Λαος Μηπως τα χρηματα αυτα πρεπει να μοιρασθουν στους ανεργους τους χαμηλοσυνταξιουχους και τους αγροτες με κατοχη μεχρι 50 στρεμματων. Η διαφορετικα το κρατος μ αυτα τα χρηματα και σε τιμες της τρεχουσας αγορας αγορασει την παραγωγη που λενε οι αγροτες οτι σαπιζει στις αποθηκες τους και την διαθεσει σε τιμες κτησης στην καταναλωση απο δικα του πρατηρια.

Φιλοι αγροτες συγχωρεστε μου την συντηρητικη μου αυτη προοπτικη και σκεψεις,ομως μεγαλωσα ονομαζοντας αγροτη αυτον που νοικιαζε τη στερφα γη ,εφτυνε αιμα για να την καλλιεργησει και δεν εφτυνε τα χερια του παιζοντας πρεφα στα καφενεια του χωριου...Η τριγυριζει την πλατεια Κολωνακιου με το τζιπ των επιδοτησεων και της αποκαταστασεως του χαμενου εισοδηματος... Αραγε ποιος αλλος εργαζομενος σημερα διανοειται ισως ,να εχει αναζητησεις χαμενου εισοδηματος...
Βεβαια θα μπορουσα να κανω πιο ενδιαφερουσα αυτη μου την αναρτηση ,αναφερομενος στις πολιτικες και τους πολιτικους που τις ασκουν,ομως δεν το πραττω αφηνοντας τους στην λαικη κριση,που σημερα πεντακαθαρα βλεπει οτι κοινωνικα μας επιφυλλασουν βασανα και φτωχεια και για το μονο που νοιαζονται ειναι τα ψηφαλακια... Για να στρογγυλοκαθισει ο κωλος τους.

1 σχόλιο:

Κώστας Χαϊνάς είπε...

Ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοιες προσεγγίσεις και από στελέχη του ΣΥΝ γιατί αν διαβάσει κανείς την "Αυγή" της Κυριακής που μας πέρασε με ολοσέλιδες αναλύσεις πρωτοκλασσάτων στελεχών θα διαπιστώσει μια από τα ίδια, δηλαδή "χάϊδεμα" των αυτιών των αγροτών, το ίδιο πράγμα που κάνουν χρόνια τώρα το κομματικό κατεστημένο...

κώστας χαϊνάς